Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане

Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Ех, тази телешка шкембе чорба, толкова е любима на всички"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • телешко шкембе - 1 килограм
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • черен пипер
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шкембето, сложете го в тенджера под налягане и залейте с вода. Добавете сол, няколко скилидки чесън и зърна черен пипер. Сварете шкембето до готовност.

Нарежете свареното шкембе на малки кубченца, а бульона от варенето прецедете.

Сипете олиото в тенджерата и щом се сгорещи, добавете брашно, за да се запържи и промени цвета си. Налейте студеното прясно мляко и част от отцедения бульон.

Бъркайте почти непрекъснато до кипване на течността. Добавете нарязаното шкембе.

Овкусете шкембе чорбата със счукан чесън и черен пипер на вкус.

Поднесете докато е топла с люти сухи чушки и оцет с чесън.

Телешката шкембе чорба в тенджера под налягане е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
17.01.2023 21:56