Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Трахана с кисело зеле

Трахана с кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Трахана с кисело зеле1 / 2
13/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусната трахана с кисело зеле се прави през зимата Дай един лайк, ако и ти мислиш така"

Необходими Продукти

  • трахана - 1 ч.ч. (едро смляно царевично брашно)
  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го задушете в половината сгорещена мазнина. Може да добавите и малко вода. Измийте траханата и я залейте със студена вода в съотношение 1:5. Кипнете и варете на тих огън до омекването ѝ.

Добавете задушеното зеле, разбъркайте добре и варете до готовност на траханата. Загрейте остатъка от мазнината и запържете ситно нарязания лук.

Поръсете с червен пипер, разбъркайте и залейте киселото зеле и траханата. Посолете и оставете още 5-6 минути на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: