Чорба от лапад с ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Чорба от лапад с ориз1 / 3
05/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Непретенциозна, но много вкусна пролетна чорбичка с ориз и зелении"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на дребно и се вари на умерен огън. Когато поомекне, прибавяте ориза и лапада.

Варите 10 минути и добавяте леко препеченото брашно. Посолявате. Продължавате да варите още около 10 минути.

Поръсвате с черен пипер и сервирате супата студена. По-желание може да добавите 2-3 с.л. кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: