Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз с лапад

Ориз с лапад

Ориз с лапад
Снимка: Изабел Илиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Поникне ли пресния лапад, не пропускаме да приготвим любимото си пролетно постно ястие - ориз с лапад"

Необходими Продукти

  • джоджен - 1 връзка
  • девесил - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • лапад - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 1 чаена чаша
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате зелените подправки, лука и другите подправки, без червения пипер.

Когато лукът омекне добавяте червен пипер на вкус и лапада, който е предварително нарязан и измит.

След като се задуши се добавя оризът с една чаша вода и периодично се налива вода до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: