Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Яхния с лапад, ориз и кюфтенца

Яхния с лапад, ориз и кюфтенца

Яхния с лапад, ориз и кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
06/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 6 с.л. за каймата
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • джоджен - 10 листа, пресен
  • лапад - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • вода - 600 мл топла
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се каймата с три супени лъжици ориз, чубрицата и се омесва. Оформят се 10 малки кюфтенца, като ръцете се топят във вода. Всяко овалваме в брашно.

Загрява се олио, запържват се кюфтенцата от всички страни. Изваждат се в чиния. В тенджерка с останалото от пърженето олио /ако е нужно се добавя още малко/ задушаваме ситно нарязан, почистен лук.

Лападът се почиства и бланшира за 3 минути, отцежда се добре. Нарязан се, прибавя се в тенджерата. Сипва се оризът да добие стъклен вид. Овкусява се със сол, червен пипер и черен пипер.

Налива се водата, разбърква се и връщаме полуготовите кюфтенца в тенджерата. Варим яхнията до готовност на ориза. Вкусно и лесно за приготвяне! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много вкусно и аз го риготвям така, но с малки куфтенца!
15.05.2016 01:22
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,така е и е много вкусно еее с агнешко щеше да е по добре но и така си е супер
06.05.2016 19:50
Албена Асенова
Албена Асенова
Напълно в унисон с моят вкус.И много пролетно.
06.05.2016 13:42
1