Ванилови подкови

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ванилови подкови1 / 2
25/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20-25 бр.

Необходими Продукти

  • бадеми - 50 г обелени
  • фъстъци - 50 г
  • брашно - 300 г
  • захар - 100 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • ванилия - 5 пакетчета
  • пудра захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бадемите и фъстъците. Пресейте брашното и изсипете вътре смлените ядки. Прибавете захарта, жълтъците и нарязаното на парченца студено краве масло.

От получената смес омесете гладко ронливо тесто и го оформете на топка. Увийте го във фолио и го оставете за 2 часа в хладилника. Откъснете парчета от тестото и ги разточете на правоъгълници. Навийте ги на рулца и ги свийте във формата на подкови.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Смесете пудрата захар с ванилията и оваляйте горещите сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: