Начин на приготвяне
Пресейте брашното, активирайте маята в половината топло прясно мляко, като добавите захарта и малко брашно. Разбийте яйцето с белтъка от второто, а жълтъка отделете за намазване.
Измерете киселото мляко и добавете щипка сода, добавете при яйчената смес с олиото.
Замесете хубаво гладко тесто, което оставете да втаса. Разделете на пет части, като едната е 400 г, а другите четири са по 175 г.
От голямата топка тесто разточете голяма правоъгълна кора, която намажете с олио и разпределете хубаво навсякъде от запържения лапад с лук и джоджен. Поръсете със сирене и навивате на руло, оставяте настрана.
От другите топки разточете четири обли кори, намазвате първата с олио, лапад и сирене, така процедирате без последната, разрязвате на осем части без средата.
Две по две ги завивате едно към друго и така получавате формата на звезда. Оформяте ги върху хартията за печене, след което слагате в застлана с хартия тава.
Рулото свивате отгоре, с ножица правите няколко разреза. Оставяте да втаса след което мажете с разбития жълтък, посипвате с сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.