Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене;
Работи се изцяло в миксер.
Маковото семе се смила в кафемелачка.
Брашното и захарта се пресяват върху купата на миксера. Разбъркват се на слаба степен. Прави се кладенче в сместа и се прибавят студеното масло, щипката сол, яйцето и ром.
Размесва се на умерена скорост, докато се смесят продуктите.
Добавя се и смляното маково семе и се разбърква, докато се смеси с продуктите. Тестото се изважда от купата и се прехвърля върху фолио, оформя се на диск, завива се и се оставя на студено за около 1 до 2 часа. Може да се работи и в следващите дни.
Охладеното тесто се дели на две части. Едната се прибира обратно в хладилник, а с другата се оформят топчета, около 20 г всяко. Ползва се кантарче.
Усуква се на фитилче с дължина 11 см и се завива във формата на подкова. Сладките се нареждат с разстояние в тавата за печене. Следва другото охладено тесто по същия начин.
Пече се на 170/180 градуса за 11 максимум 12 мин.
След като се охладят напълно се потопяват в долната си част в разтопен шоколад. Охлаждат се напълно.
Източник: My Cooking Book Blog