Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни макови подкови с шоколад

Коледни макови подкови с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледни макови подкови с шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
36 мин.
Порции
5
"Вместо традиционните колачета тази година пробвайте нашите коледни макови подкови с шоколад, рецептата за които носим специално от Гърция"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г бяло
  • масло - 180 г студено на кубчета
  • маково семе - 80 г
  • пудра захар - 80 г
  • яйца - 1 бр. L
  • сол - щипка
  • ром - 1 с.л. тъмен
  • черен шоколад - 80 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се изцяло в миксер.

Маковото семе се смила в кафемелачка.

Брашното и захарта се пресяват върху купата на миксера. Разбъркват се на слаба степен. Прави се кладенче в сместа и се прибавят студеното масло, щипката сол, яйцето и ром.

Размесва се на умерена скорост, докато се смесят продуктите.

Добавя се и смляното маково семе и се разбърква, докато се смеси с продуктите. Тестото се изважда от купата и се прехвърля върху фолио, оформя се на диск, завива се и се оставя на студено за около 1 до 2 часа. Може да се работи и в следващите дни.

Охладеното тесто се дели на две части. Едната се прибира обратно в хладилник, а с другата се оформят топчета, около 20 г всяко. Ползва се кантарче.

Усуква се на фитилче с дължина 11 см и се завива във формата на подкова. Сладките се нареждат с разстояние в тавата за печене. Следва другото охладено тесто по същия начин.

Пече се на 170/180 градуса за 11 максимум 12 мин.

След като се охладят напълно се потопяват в долната си част в разтопен шоколад. Охлаждат се напълно.

Източник: My Cooking Book Blog

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: