Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Октопод, запържен в червено вино

Октопод, запържен в червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Октопод, запържен в червено вино1 / 2
17/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 80 мл
  • лук - 600 г бейби
  • чесън - 4 скилидки
  • октопод - 1.5 кг
  • червено вино - 375 мл
  • доматено пюре - 95 г
  • оцет - 80 мл винен
  • домати - 3 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • аншоа - 10 бр.филе
  • риган - 1/3 ч.ч.
  • магданоз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган, слагате лука и чесъна и разбърквате, докато омекнат. Прибавете октопода и бъркайте, докато промени цвета си.

След това сложете виното и разбърквайте внимателно още 5 минути, докато течността намалее с една трета от първоначалното си количество.

Добавете пюрето, оцета, доматите, дафиновия лист, чушката и аншоата. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня и оставете да къкри, като покриете съда.

След час махнете капака и го оставете за още 30 минути или докато сосът се сгъсти, а октоподът омекне.

Накрая, махнете съда от огъня и подправете на вкус. Поръсете с ригана и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: