Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле на грил с чили сос и кориандър

Пиле на грил с чили сос и кориандър

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле на грил с чили сос и кориандър1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бр. бутчета
  • За чили соса с кориандър
  • лук - 8 стръка зелен
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 3 бр.
  • кориандър - ¼ ч.ч. листа
  • захар - 1 ч.л.
  • лайм - 60 мл сок
  • За салатата с леблебия
  • нахут - 600 г от консерва
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • кориандър - 1 ч.ч. листа
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе чили соса, като за целта пасирате лука, чесъна, чушките, кориандъра и захарта. След това прибавяте сока от лайм и отново пасирате до получаване на гладка смес. Накрая, овкусете.

Пилешкото месо изпечете на грил или барбекю и го залейте с 2/3 от чили соса. След това го запечете за още 5 минути.

За да приготвите салатата разбъркайте всички необходими продукти в голяма купа.

Когато поднасяте пилето, залейте с останалия сос и сложете от салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: