Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки филета на фурна със сирена и доматен сос

Пилешки филета на фурна със сирена и доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пилешки филета на фурна със сирена и доматен сос1 / 2
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 75 ф
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 400 г
  • захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 75 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се подправят с черен пипер и сол и се увиват в прозрачно фолио. Начукват се добре. Потапят се в разбитото яйце, овалват се в галетата и се оставят в хладилника за десетина минути.

През това време се приготвя доматеният сос, като счуканият чесън се запържва в дълбок тиган заедно със зехтина, докато омекне.

След това се сипва доматеното пюре и се прибавят захарта и сушеният риган. Сосът се разбърква и се оставя за 5-10 минути да къкри на слаб огън.

Фурната се загрява на 220 градуса и пилешките филета се пекат по 5 минути от всяка страна. Изваждат се.

В тава за печене се изсипва доматеният сос и върху него се подреждат филетата. Върху тях се подреждат настърганите пармезан и моцарела. Ястието се връща обратно във фурната, за да се изпече до разтапяне на сирената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: