Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филета сьомга с доматен сос

Филета сьомга с доматен сос

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Филета сьомга с доматен сос1 / 2
28/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. по 200 г филе
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • морска сол
  • домати - 8 броя узрели
  • босилек - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 малка глава кромид
  • лимони - 1 бр. кора
  • зехтин - 3 с..
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите, срежете ги на четвъртинки и ги нарежете на дребно. Прехвърлете ги в дълбока купа, залейте ги със зехтин, ситно нарязаните лук, лимонена кора, чесън и босилек. Разбъркайте добре и оставете за няколко часа в хладилник да престои.

Междувременно поръсете филетата със сол и черен пипер, намажете със зехтин и запечете на грил тиган или скара за 4-5 минути от всяка страна. Поднесете рибните филета с доматения сос и лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готвачка П
Готвачка П
Имам притеснения, че лимоновата кора ще придаде горчив вкус!
20.05.2015 21:17