Гъбена каша

03/12/2008
от ПешкаНовак
"Направете си вкусна и здравословна гъбена супа само за 30 минути"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 207
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите.

Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.

Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва.

Оставя се на котлона да заври и се отмества.

Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 17
4 3
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Милена
Милена
22.01.2016 13:35
Страхотна каша ! Аз прибавих една шепа ориз и накрая когато беше готова пуснах малко кубче краве масло да се разтопи !!! Стана невероятна каша ! Благодаря Ви !
0
0
Мариела Христова
Една от любимите ми каши, но при приготвянето и не добавям червен пипер.
1
0
Станимир
Станимир
23.04.2015 18:09
Гъбената кашичка стана невероятна...БЛАГОДАРЯ за хубавата рецепта :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти