Гъбена каша

03/12/2008
от ПешкаНовак
"Направете си вкусна и здравословна гъбена супа само за 30 минути"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 889
  • Преглеждания за месеца1164
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • гъби - печурки 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите.

Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.

Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва.

Оставя се на котлона да заври и се отмества.

Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.
подобни рецепти тук

5 17
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Милена
Милена
22.01.2016 13:35
Страхотна каша ! Аз прибавих една шепа ориз и накрая когато беше готова пуснах малко кубче краве масло да се разтопи !!! Стана невероятна каша ! Благодаря Ви !
0
1
Мариела Христова
Една от любимите ми каши, но при приготвянето и не добавям червен пипер.
1
0
Станимир
Станимир
23.04.2015 18:09
Гъбената кашичка стана невероятна...БЛАГОДАРЯ за хубавата рецепта :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв