Начин на приготвяне
Разрязваме на половинки чери доматчетата и ги слагаме в тавичка върху хартия за печене.
Режем лука на половинки, които след това също разполовяваме и добавяме и тях към доматите.
Отрязваме леко горната част на главата чесън, без да го белим само колкото да се покажат леко скилидките и го поставяме и него при другите зеленчуци.
Овкусяваме със зехтин, сол и черен пипер и печем за 30 мин на 200 °C.
През това време в около 500 мл топла вода разтваряме кубчетата зеленчуков бульон.
След като са изпечени зеленчуците, ги пасираме и добавяме от бульона на око, така че да стане с консистенцията на доматена кремсупа.
При сервиране гарнираме кремсупа от печени домати отгоре с готварска сметана.
Да Ви е вкусничко!