Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна лепена торта

Домашна лепена торта

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Домашна лепена торта1 / 2
19/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 250 - 300 г
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1/4 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л. по избор
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете предварително маслото на стайна температура, за да се размекне. Объркайте го със солта, яйцата и млякото. Постепенно добавете брашното и разточете меко тесто. Разделете тестото на две равни части и разточете блат.

Блатовете се пекат върху напръскана с вода хартия за печене в предварителна загрята до 210-220 градуса фурна в продължение на 25-30 минути. Когато се охладят, се поставят една върху друга и ръбовете им се заглаждат с нож.

Докато блатовете се охлаждат, можете да пристъпите към приготвянето на крема. Млякото се загрява леко, към него се добавят предварително разбитите яйца, нишестето и захарта. Сместа се вари на тих огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

Намазваме с крем единия блат. Отгоре поставяме втория блат и нанасяме равномерен слой крем както отгоре, така и отстрани на тортата.

Декорираме с останалите при изрязването тестени трошици, плодове и ядки по избор. Обилно поръсваме с пудра захар и прибираме за 4-6 часа на студено в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: