Начин на приготвяне
Обелените картофи се нарязват на малки парчета и се сваряват с малко сол. Когато са готови се отцеждат и се прехвърлят в купа.
Намачкват се, прибавят се маслото, топлото мляко и ситно нарязания и претрит със сол лук.
На дъното на плитка чиния с диаметър 23 см се разстила половината от пюрето.
Върху охладения картофен блат се разпределя руската салата и отгоре се слага останалото пюре, което с помощта на нож се заглажда.
С майонезата се намазва цялата солена торта, настъргва се кашкавалът.
Украсява се с колбас, кашкавал, краставички или маслини.
Охлажда се 30-40 минути преди консумиране.
От зададеното количество излизат 8 порции.
Домашната Картофена Торта е готова.
Коментари