Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фондю»Фондю с кашкавал в тиква

Фондю с кашкавал в тиква

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фондю с кашкавал в тиква1 / 2
27/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Изключително ефектно и двойно по-вкусно от очакваното - впечатляващо фондю с кашкавал в тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. (кръгла)
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • печурки - 250 г
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г (настърган)
  • сметана - 100 мл течна
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязва се капачето на тиквата и с лъжица се чисти от семената и влакната. Отвътре тиквата се поръсва със сол и се намазва с малко зехтин. Пече се 45 минути на 180 градуса.

Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути. Добавя се бялото вино и се кипва. Добавя се сол и се сваля от котлона.

Гъбите се смесват с царевичното брашно, предварително смесено с 1 супена лъжица вода. Добавя се кашкавалът и се разбърква. Добавя се течната сметана.

Тиквата се вади от фурната и в нея се слага гъбената смес. Чушката се нарязва на кубчета и с нея се поръсва сместа. Отгоре се шприцова на няколко места сметаната и се сервира с хляб, като тиквата се поднася, затворена с капачето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: