Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Неаполска пица

Неаполска пица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Неаполска пица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Родината на пицата може да е Италия, но най-вкусната пица се прави в Неапол"

Необходими Продукти

  • брашно - 240 г
  • вода - 150 мл гореща
  • мая - 15 г прясна
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • Плънка
  • домати - 500 г добре узрели
  • моцарела - 180 г
  • сардини - 10 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете към него маята, размита във водата и олиото.

Замесете средно твърдо тесто. Поставете го върху дъска и месете още малко. Сложете го в намазан с олио съд, покрийте с кърпа и оставете да втасва.

Разделете тестото на 2 части, поизмесете и направете два кръга. Поставете ги в намазана с мазнина тавичка, прибавете едро нарязаните домати, нарязаните по дължина сардини.

Посолете и подправете, оставете пак да втаса тестото. Печете пицата в умерена фурна, а 5 минути преди края поставете тънки парченца сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: