Начин на приготвяне
За домашната пица със салам и моцарела в голяма и удобна за месене купа изсипете водата. Добавете сухата мая, след това добавете захарта и солта, разбъркайте добре до пълното разтваряне на съставките.
След това пресейте брашното. Така то ще се изпълни с кислород, а това ще подобри самата текстура на тестото.
Добавете вече пресятото брашно в купата при течните съставки и замесете меко тесто, но без да лепне по пръстите ви. Прибавете накрая и зехтина и продължете да месите до поемането му от сместа.
Оформете с ръце топка от вече готовото тесто за пица и го оставете да втаса, докато увеличи обема си.
След това разточете тестото. Намажете го с доматеното пюре, след това наредете кръгчетата два вида салам и кръгчетата моцарела. Поръсете с щипка сол и чубрица.
Печете на 200 градуса за 15 мин., след което извадете тавата с пицата. Поръсете я с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 5 мин., след което вашата домашна пица е готова!
Вижте също вкусни идеи за кето пица.