Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Ортолана

Пица Ортолана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пица Ортолана
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пицата Ортолана Градинарска е сочна, апетитна и много вкусна"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • за плънката
  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1/2 до 1 бр.
  • доматен сос - 3 с.л.
  • моцарела - 125 г настъргана
  • кашкавал - 100 г настърган
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от пица от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая мекото тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).

През това време пригответе плънката.

Нарежете патладжаните и тиквичките на колелца, осолете ги и оставете за около 20 минути.

След това измийте, подсушете, подредете в тава за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минут.

Готовото тесто издърпайте с пръсти, докато получите плоска и кръгла форма, и намажете повърхността с доматения сос.

Равномерно разпределете зеленчуците, сиренета и подправките.

Печете пицата в предварително загрята фурна на 220 °C за около 15-20 минути.

Пицата Ортолана (Градинарска) е сочна и много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: