Начин на приготвяне
Замесете тесто от пица от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая мекото тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).
През това време пригответе плънката.
Нарежете патладжаните и тиквичките на колелца, осолете ги и оставете за около 20 минути.
След това измийте, подсушете, подредете в тава за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минут.
Готовото тесто издърпайте с пръсти, докато получите плоска и кръгла форма, и намажете повърхността с доматения сос.
Равномерно разпределете зеленчуците, сиренета и подправките.
Печете пицата в предварително загрята фурна на 220 °C за около 15-20 минути.
Пицата Ортолана (Градинарска) е сочна и много вкусна.