Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета по селски

Пилешки дробчета по селски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки дробчета по селски
Снимка: Admin
1 / 9с Видео
19/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • чушки - 2 - 3 печени - зелена и червена
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 5 - 6 печурки
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • лук - 2 глави кромид и/или 1 връзка зелен лук
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
536
425
323
28
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепи Джелебова
Пепи Джелебова
Ще я приготвя тази рецепта надявам се ,да им хареса на всички в у дома .Обичам да колинарствам .
20.12.2011 12:04
2
Николинка
Николинка
Какви вкусотии. Много хубаво ястие ще се получи.
31.10.2011 15:22