Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювеч»Пилешки дробчета по селски в гювеч

Пилешки дробчета по селски в гювеч

Пилешки дробчета по селски в гювеч
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Днес ще ви представим тази любима на българите рецепта за дробчета по селски, но приготвена в глинен гювеч, който прави ястието още по-вкусно и наситено на аромати"

Необходими Продукти

  • пилешки добчета - 500 гр.
  • лук - 500 гр.
  • чушки - печени, 300 гр.
  • домати - настъргани, 300 гр.
  • магданоз - пресен, 1/2 вр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките дробчета в гевгир под течаща вода.

Сипете дробчетата в голям тиган с половината олио и ги гответе, докато се изпари напълно водата им. Разбърквайте ги от време на време. Щом започнат да се запичат налейте и останалото олио и добавете нарязания на полумесеци кромид лук. Разбъркайте и гответе до омекване на лука.

Отстранете от котлона и сипете добчетата в гювеч.

Нарежете на дребно печените чушки и ги добавете в гювеча заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз.

Подправете с черен пипер, сол, захарта и червения пипер. Разбъркайте добре и сложете да се запече в леко затоплена фурна и след това я увеличете на 200 градуса.

Гответе около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Генчев
Генчев
Супер
06.05.2016 20:57
5
1