Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Розово вълшебство

Торта Розово вълшебство

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта Розово вълшебство1 / 4
20/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • конфитюр - ½ ч.ч. ягодов
  • грис - ½ ч.ч.
  • пудра захар - ¾ ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч. филирани
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • ябълки - 5 бр.
  • яйца - 8 бр.
  • сметана - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сода - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудрата захар се смесва с 3 жълтъка. Добавя се грисът и сметаната и сместа се оставя за 40 минути на топло. Добавят се орехи, нарязаните ябълки и всичко се разбърква.

Три белтъка се разбиват на сняг и заедно със содата се добавят към сместа. Тестото се излива в намазана с мазнина тава и се пече 40 минути на 180 градуса.

Останалите пет белтъка се разбиват със захарта на сняг. Добавя се 1 чаена лъжичка от конфитюра. Тестото се разрязва на две части. Едната се маже с конфитюра, покрива се с другата, поръсва се с бадемите и се покрива с белтъците. Пече се 1 минута на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесна торта!
20.04.2018 14:54