Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле с червено вино по молдовски

Пиле с червено вино по молдовски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле с червено вино по молдовски1 / 2
26/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"И да се разберем - виното е за пилето - за вас ще има после, като го сервирате"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 30 мл
  • червено вино - 100 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • целина - 1 стрък зелената част
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, подсушава се, нарязва се на порции и се запържва в загрятото олио.

Добавят се нарязаният на колелца лук, солта, доматеното пюре, размито с малко вода и се залива с виното.

Добавя се нарязаният на ситно стрък целина. Ястието се оставя на слаб огън да се задуши до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: