Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пастет»Пастет с дробчета и гъби

Пастет с дробчета и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пастет с дробчета и гъби1 / 2
14/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • манатарки - 15 г сушени
  • вода - 200 мл вряща
  • масло - 25 г
  • олио - 1 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • пилешки дробчета - 230 г
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • червено вино - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За маслената коричка
  • масло - 75 г
  • червен лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте манатарките с врящата вода и ги оставете за 15 минути. Междувременно загрейте маслото и олиото в тиган и запържете лука.

Добавете дробчетата и чесъна и запържете за още 4-5 минути. Добавете гъбите и малко от течността, в която бяха накиснати, мащерката, червеното вино.

Овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушавайте за 5 минути. Пасирайте сместа и прехвърлете във форма.

Поръсете отгоре с малко мащерка и нарязаната половин глава червен лук. Разтопете маслото и залейте отгоре пастета. Оставете го добре да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: