Начин на приготвяне
Лука нарязваме на ситно и запържваме в масло заедно със заешките дробчета в дълбок тиган или тенджера. Добавяме нарязаните моркови на тънки кръгчета.
Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме.
Готвим под капак за около 20 минути. Добавяме стъбла магданоз и босилек, една супена лъжица коняк.
Готвим още 10 минути без капак.
Премахваме стъблата от зелените подправки. Добавяме останалите продукти в блендера и блендираме пастета. Така става по-нежен и лесен за мазане.
Поставяме домашния пастет в бурканчета и заливаме с разтопено масло. Може да сложите стръкчета пресен магданоз и прибирате в хладилника.
Пастетът от заешки дробчета може да се сервира с препечени филийки, пърленки, брускети и парти хапки.