Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена риба със сос ромеско

Печена риба със сос ромеско

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печена риба със сос ромеско1 / 2
29/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 900 г филе
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • лешници - 40 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • зехтин - 225 мл
  • оцет - 2 с.л. шери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете соса. За целта сложете целите скилидки чесън, доматите и лешниците в тава и запечете за 10 минути, след което добавете лютите чушки.

Печете още 5 минути, обелете доматите и пасирайте всичко заедно с жълтъка. Добавете зехтина и направете гладък сос.

Накрая добавете оцета, овкусете с малко сол и черен пипер и оставете настрана.

Намажете рибените филета със зехтин и ги изпържете набързо в загрята мазнина.

Прехвърлете в тава и запечете за 10-15 минути. Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с малко лимонов сок и сервирайте със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: