Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Меден тарт с кедрови ядки

Меден тарт с кедрови ядки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Меден тарт с кедрови ядки1 / 2
14/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 225 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 115 г
  • За пълнежа
  • масло - 115 г
  • кедрови ядки - 225 г
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • мед - 175 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 115 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното, смесете го маслото и замесете трохи. Прибавете пудрата захар, яйцето и 1 с.л. вода. Замесете меко тесто.

Разточете тестото и го сложете във форма за пай, надупчете с лъжица и постелете с хартия за печене. Отгоре сипете ориз и запечете основата за 10 минути.

Разтопете маслото със захарта и прибавете яйцата едно по едно. Внимателно загрейте меда и го прибавете към маслената смес.

Добавете лимоновата кора и сока, прибавете кедровите ядки и щипка сол. Сипете пълнежа в охладената основа и запечете за 45 минути. Охладете и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: