Лютеница с тиква

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лютеница с тиква1 / 2
17/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10 бурканчета

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • чушки - 3 кг (червени)
  • тиква - 2 кг
  • лук - 2 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • моркови - 2 кг
  • олио - 2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • джинджифил - 1 - 2 щ.
  • индийско орехче - 3 - 4 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на колелца и го запечете на скара, а след това запечете и чушките. Междувременно сварете почистените и надребнени моркови и тиква. След това смелете с кухненски робот или месомелачка всички споменати дотук продукти.

Почистете доматите и ги попарете, само колкото да можете да отделите лесно люспата им. После смелете и тях. Получената доматена субстанция прехвърлете в голяма тава и варете, докато течността намалее на половина.

Добавете смлените зеленчуци и започнете да бъркате всичко енергично, докато придобие желаната от вас гъстота. След това прибавете олиото, надребнения магданоз и останалите подправки. Задръжте лютеницата на огъня още 15-20 минути. Получената лютеница можете да разпределите в бурканчета и да стерилизирате 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: