петък, 28 август

Чушки бюрек

Публикувана от:
Видяно: 50 565 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Чушки бюрек
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8 бр.

Необходими Продукти

  • чушки - 8 печени и обелени пиперки
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
  • маслини - 6 обезкостени
  • каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
  • магданоз
  • босилек
  • чесън
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене

Приготвяне на Чушки бюрек

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.1 от 16 Гласа

Отзиви (11)

0
0
Отговор
Йова

2014-05-30, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
2
0
Отговор
танчето

2013-10-01, Оценка 4.0 от 5 за Чушки бюрек

Какво е каперси?
1
0
Отговор
Пепа

2013-09-18, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

И аз ги направих по този начин, но без да разрязвам чушките. Получи се страхотно и по този начин направена плънката не изтича при пържене, което при другият вариант създава доста неприятен момент.
3
0
Отговор
маги

2013-09-09, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

Благодаря,че ме светнахте за предварително запържване на плънката!Как не съм се сетила досега?!Мммм станаха чудесни моите пиперки и едни такива пълничкииии,надутичкиии...досега вътре ми оставаха полусурови,ама сега...остана да отработя панировката и съм голяма работа!Дали да не прибавя мъъъничко сода бикарб. в нея?!
2
0
Отговор
лора

2013-09-09, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

рецептата е мн.сполучлива,получиха се страхотни чушки бюрек,благодаря!
1
0
Отговор
Недосетлива домакиня

2013-07-03, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

Божичко, досега все едно съм носила вода с голи ръце. Как не са ме научили на този трик със запържването на плънката и съхненето на панировката върху чушките за 10 мин.
1
0
Отговор
дей

2013-06-17, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

Много добра идея е да се запържат яйцата и сиренето предварително!!! Иначе- когато са сурови е доста трудно.
0
0
Отговор
дани

2012-11-20, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

супер е рецептата
0
0
Отговор
Ангелина

2012-10-13, Оценка 5.0 от 5 за Чушки бюрек

супер е
0
0
Отговор
violeta

2011-09-03, Оценка 4.0 от 5 за Чушки бюрек

Хубаво е с изчакването, по клиента ще се предава.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Печени чушки бюрек
  • Млечен сос за чушки бюрек
  • Tиквички бюрек

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Чушки бюрек. Не намерихте това което търсите? Виж останалите специалитети за Чушки бюрек. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Чушки бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.