Чушки бюрек

08/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Тези чушки освен любима кръчмарска храна са и идеално домашно предложение за бързо приготвено и вкусно ястие"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8 бр.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 312
  • Преглеждания за месеца1676
  • Преглеждания за седмицата188
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 8 печени и обелени пиперки
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
  • маслини - 6 обезкостени
  • каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
  • магданоз
  • босилек
  • чесън
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 5
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:52
плънката я слагам винаги сурова
3
0
никнай
никнай
26.02.2016 20:50
Мастър Шеф, при цялото ми уважение не наричай ястието което предлагаш "Чушки бюрек" защото такава рецепта вече има и е съвсем различно от това което ти си написала.
По-удачно е да наречеш рецептата си "панирани пълнени чушки с омлет" и тогава ще ти кажа браво за идеята и за рецептата която звучи много приятно с привкус на средиземноморска кухня.
5
3
Йова
Йова
30.05.2014 14:43
И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти