понеделник, 24 ноември

Чушки бюрек

Публикувана от:
Видяно: 46 393 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Чушки бюрек
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8 бр.

Необходими Продукти

  • чушки - 8 печени и обелени пиперки
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
  • маслини - 6 обезкостени
  • каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
  • магданоз
  • босилек
  • чесън
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене

Приготвяне на Чушки бюрек

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.

4.3 от 15 Гласа

Отзиви (11)

  • 0
    0
    Отговор
    Йова

    2014-05-30, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
  • 2
    0
    Отговор
    танчето

    2013-10-01, Оценка 4 от 5 за Чушки бюрек

    Какво е каперси?
  • 1
    0
    Отговор
    Пепа

    2013-09-18, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    И аз ги направих по този начин, но без да разрязвам чушките. Получи се страхотно и по този начин направена плънката не изтича при пържене, което при другият вариант създава доста неприятен момент.
  • 2
    0
    Отговор
    маги

    2013-09-09, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    Благодаря,че ме светнахте за предварително запържване на плънката!Как не съм се сетила досега?!Мммм станаха чудесни моите пиперки и едни такива пълничкииии,надутичкиии...досега вътре ми оставаха полусурови,ама сега...остана да отработя панировката и съм голяма работа!Дали да не прибавя мъъъничко сода бикарб. в нея?!
  • 2
    0
    Отговор
    лора

    2013-09-09, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    рецептата е мн.сполучлива,получиха се страхотни чушки бюрек,благодаря!
  • 1
    0
    Отговор
    Недосетлива домакиня

    2013-07-03, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    Божичко, досега все едно съм носила вода с голи ръце. Как не са ме научили на този трик със запържването на плънката и съхненето на панировката върху чушките за 10 мин.
  • 1
    0
    Отговор
    дей

    2013-06-17, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    Много добра идея е да се запържат яйцата и сиренето предварително!!! Иначе- когато са сурови е доста трудно.
  • 0
    0
    Отговор
    дани

    2012-11-20, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    супер е рецептата
  • 0
    0
    Отговор
    Ангелина

    2012-10-13, Оценка 5 от 5 за Чушки бюрек

    супер е
  • 0
    0
    Отговор
    violeta

    2011-09-03, Оценка 4 от 5 за Чушки бюрек

    Хубаво е с изчакването, по клиента ще се предава.

Вкусна и уникална рецепта за Чушки бюрек. Не намерихте това което търсите? Виж останалите специалитети за Чушки бюрек. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Чушки бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.