Чушки бюрек

08/11/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо72 367
  • Преглеждания за месеца2437
  • Преглеждания за седмицата195
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 8 печени и обелени пиперки
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
  • маслини - 6 обезкостени
  • каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
  • магданоз
  • босилек
  • чесън
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене

Приготвяне на Чушки бюрек

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 18 гласували
5 10
4 5
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Monika Ivanova
10.04.2016 21:52
плънката я слагам винаги сурова
2
0
никнай
26.02.2016 20:50
Мастър Шеф, при цялото ми уважение не наричай ястието което предлагаш "Чушки бюрек" защото такава рецепта вече има и е съвсем различно от това което ти си написала.
По-удачно е да наречеш рецептата си "панирани пълнени чушки с омлет" и тогава ще ти кажа браво за идеята и за рецептата която звучи много приятно с привкус на средиземноморска кухня.
4
2
Йова
30.05.2014 14:43
И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
4
1
танчето
01.10.2013 01:10
Какво е каперси?
8
1
Пепа
18.09.2013 14:31
И аз ги направих по този начин, но без да разрязвам чушките. Получи се страхотно и по този начин направена плънката не изтича при пържене, което при другият вариант създава доста неприятен момент.
5
2
маги
09.09.2013 18:55
Благодаря,че ме светнахте за предварително запържване на плънката!Как не съм се сетила досега?!Мммм станаха чудесни моите пиперки и едни такива пълничкииии,надутичкиии...досега вътре ми оставаха полусурови,ама сега...остана да отработя панировката и съм голяма работа!Дали да не прибавя мъъъничко сода бикарб. в нея?!
4
3
лора
09.09.2013 14:16
рецептата е мн.сполучлива,получиха се страхотни чушки бюрек,благодаря!
4
3
Недосетлива домакиня
03.07.2013 16:54
Божичко, досега все едно съм носила вода с голи ръце. Как не са ме научили на този трик със запържването на плънката и съхненето на панировката върху чушките за 10 мин.
2
2
дей
17.06.2013 18:15
Много добра идея е да се запържат яйцата и сиренето предварително!!! Иначе- когато са сурови е доста трудно.
2
2
дани
20.11.2012 12:17
супер е рецептата
1
2

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Чушки бюрек. Не намерихте това което търсите? Виж останалите специалитети за Чушки бюрек. Доказани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Чушки бюрек в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.