Диетични меденки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"ОТКРИТИЕ!!!! Учените изобретиха меденки, които са диетични и вкусни, и неустоими"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • масло - 50 г
  • мед - 3 с.л.
  • прясно мляко - 30 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме меда и маслото, прибавяме прясното мляко със стайна температура и яйцето.

Пресяваме брашната с бакпулвера, канелата и ванилията. Прибавяме постепенно към течните съставки и замесваме меко и еластично тесто, което прибираме в хладилника, покрито с кърпа, за половин час.

Разточваме тестото на кора с дебелина около 0.5 см. и с формички изрязваме меденките.

Поставяме в тава покрита с хартия за печене и поръсваме с натрошените на ситно орехови ядки.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Мисля да ги пробвам, някой пробвал ли е рецептата хубави ли стават? Смисъл нали не са корави.
22.05.2016 00:03
4