Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържоли от морунаж

Пържоли от морунаж

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Пържоли от морунаж1 / 2
27/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Трябва да си истински майстор, за да успееш да извадиш пържоли от риба, но ние ще ви научим"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. морунаж
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: