Начин на приготвяне
Тези шишчета са типично ястие в испанската кухня. Може да се приготвят както с пилешко, така и със свинско и телешко.
Въпрос на вкус. Аз предпочитам пилешките за това и точно с тях ще ви представя тази изключително вкусна и лесна рецепта за пилешки шишчета.
Измийте пилешкото месо и го нарежете на малки парчета. Сложете всички съставки (без месото) в кухненския робот и ги смелете на ситно.
Изсипете ги в купа с капак и добавете месото. Разбъркайте добре и оставете в хладилника за няколко часа, а ако е за 24 часа, още по-добре.
Извадете и надупчете месото на дървени шишчета.
Изпечете ги от всички страни до готовност на месото.
Извадете пинчо моруно и оставете леко да се охладят и сервирайте веднага.