Палачинки с цвекло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Палачинки с цвекло
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
06/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • червено цвекло - 1 ч.ч., сварено
  • брашно - 7 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • крема сирене - 60 г
  • копър - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме червеното цвекло и го рендосваме на най-ситното ренде. Изцеждаме го добре. В купа разбиваме яйцето с млякото, брашното и солта. Прибавяме цвеклото и разбъркваме.

С тиган със сгорещен зехтин и пържим палачинките от двете страни, като стават по-дебели, защото сместа е по-гъста.

В купа разбъркваме крема сиренето с чесъна и копъра. С получената смес мажем топлите палачинки и ги навиваме. Поднасяме нарязани и поръсени със зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Колкото вкусно толкова и полезно.
25.09.2021 11:51