Начин на приготвяне
Свинското месо се измива. Нарязва се на кубчета с големината на свински хапки.
В тиган се слага олио да загрее. Добавя се месото и се запържва добре.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.
Цвеклото се измива и обелва. Настъргва се на едро ренде.
Всички зеленчуци се слагат в тава. Добавят се запържените свински мръвки. Ако не е останала мазнина, при тях се добавя и малко олио. Добавя се оризът. Овкусява се със сол и черен пипер.
Залива се с повечко вода, за да има достатъчно за сготвянето на ориза.
Всички продукти се разбъркват. Пече се до готовност свинското с ориз.
Свинското с цвекло и ориз е разнообразие както за стомаха, така и за окото.