Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Домашна яхния от праз

Домашна яхния от праз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна яхния от праз1 / 2
22/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Вкусна селска манджа, която не пропускаме да приготвим, нищо, че от години живеем в града"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 150 г
  • праз - 200 г
  • домати - 500 г пресни или от консерва
  • доматено пюре - 50 г
  • брашно - 40 г
  • целина - 100 г
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на ивици. Задушаваме го в свинската мас.

Прибавяме нарязаната целина, брашното, доматеното пюре и червения пипер.

След като зеленчуците се задушат, прибавяме нарязаните домати и заливаме с вода, така че да е почти покрито.

Поставяме яхнията в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 35 минути.

След като го извадим, го поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тези готвачи без сол ли готвят,или такава е рецептата?
25.11.2023 17:18