Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Праз яхния с наденица

Праз яхния с наденица

Праз яхния с наденица
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Непретенциозна, но много вкусна яхния, която задължително трябва да поднесете с пухкав хляб."

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • праз - 4 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 300 мл белени, консервирани
  • сол
  • захар - 1/4 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровата наденица се нарязва на парчета и запържва в сгорещено олио. Щом се изпържи, се изважда, на нейно място се слага почистеният и нарязан праз лук заедно с 50 мл. вода и се оставя да се задуши.

Щом омекне, се прибавят нарязаните белени домати. Доматите и празът се разбъркват на няколко пъти, налива се чаена чаша вода и сол на вкус.

Слага се малко захар, за да се убие киселият вкус на консервираните домати и подправките.

Изпържената наденица се връща в съда, в който готвим, и яхнията се оставя да се готви на умерена температура за около 20 минути, след което се сгъстява с разтворено в малко вода супена лъжица брашно.

Оставя се яхнията с наденица за още 5-6 минути, след което праз яхнията се поръсва с нарязан на дребно магданоз и е готова за сервиране.

Сервирайте праз яхнията с наденица с пухкава питка или хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: