Чийзкейк Брауни

Катя ЛулчеваКатя Лулчева
Новак
2321288
01/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Днес ще ви представим този уникален сладкиш, който впечатлява както с визия, така и с вкус"

Необходими Продукти

  • масло - 250 гр. краве
  • крема сирене - 250 гр.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • яйца - 4 бр. и един жълтък
  • брашно - 150 гр.
  • какао - 100 гр.
  • захар - 340 гр.
  • течна сметана - 30 мл.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 160 градуса. Разтопете в тенджерка маслото, млякото и 1 ванилия (да не завира) и охладете.

Разбийте 4 яйца с 270 гр. захар и съединете двете смеси. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, добавете ги към получения крем и изсипете всичко в тавичка (за предпочитане правоъгълна), постлана с намаслена хартия за печене (може и намазана с олио и посипана с брашно).

Разбийте сиренето Крема, 70 г захар, и сметаната, добавете 1 ванилия и жълтъкът. Разбийте отново, докато се получи гладък крем. Изсипете сиренената смес върху кафявата и направете с вилица шарки.

Печете 50 минути, после намалете на 140 градуса и печете още 10 минути. Нарежете напълно охладеното брауни на квадрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
526
410
34
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Лулчева
Катя Лулчева
Тази снимка е поставена от админите, по принцип дори името на сладкиша е чийз брауни, но така са сметнали за необходимо да го редактират. В действителност, има доста прилика, с това което се получава по рецепта - разликата е в това, че светлата смес е значително по - малко от тъмната, а на снимката изглеждат като еднакви по количество. Така, че който желае да опита сладкиша, просто да изпълни указанията по рецептата и да не сравнява резултата с конкрената снимка.
13.02.2011 13:48
надина
надина
А какви са тези кафяви части по крема ? Как да ги направя ?
10.02.2011 09:38
rainbow_katya
rainbow_katya
На вкус е невероятно - такъв гъдел прави на вкусовите възприятия. Скоро почерпих колежките с него - в момента рецептата се предава от една на друга. Изглежда трудоемко, но не е - приготвя се много бързо.Е, пече се час, но в това време можете да свършите много други неща.
01.02.2011 19:06
надина
надина
Изглежда толкова добре, скоро ще го пробвам.
01.02.2011 11:19