Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Говеждо печено по италианска рецепта

Говеждо печено по италианска рецепта

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Говеждо печено по италианска рецепта1 / 2
16/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Крехко и ароматно говеждо печено по най-вкусната италианска рецепта Вижте я"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • масло - 150 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 чаени лъжици
  • кашкавал - 150г
  • доматено пюре - 3 лъжици
  • гъби - 300 г
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо се нарязва на кубчета и се слага да се вари на тих огън.

Отделно задушаваме с маслото лука. Когато омекне, добавяме брашното и разбъркваме до златисто.

Прибавяме доматеното пюре и чесъна заедно с люспата (така ще придадете на ястието още по-наситен аромат), дафиновия лист, черния пипер и солта.

Полусвареното говеждо запечатваме за няколко минути в отделен тиган и след това добавяме към останалите продукти.

Ястието се залива с бульона от месото и се оставя да ври около половин час. Към края добавяме целите задушени гъби.

Изсипваме ястието в тава и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем на фурна до зачервяване.

Ястието се сервира се поръсено с магданоз.

Говеждото печено по италианска рецепта е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: