Начин на приготвяне
Говеждото месо се нарязва на кубчета и се слага да се вари на тих огън.
Отделно задушаваме с маслото лука. Когато омекне, добавяме брашното и разбъркваме до златисто.
Прибавяме доматеното пюре и чесъна заедно с люспата (така ще придадете на ястието още по-наситен аромат), дафиновия лист, черния пипер и солта.
Полусвареното говеждо запечатваме за няколко минути в отделен тиган и след това добавяме към останалите продукти.
Ястието се залива с бульона от месото и се оставя да ври около половин час. Към края добавяме целите задушени гъби.
Изсипваме ястието в тава и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем на фурна до зачервяване.
Ястието се сервира се поръсено с магданоз.
Говеждото печено по италианска рецепта е готово.