Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
12/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
596
442
315
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yana G.
Yana G.
Аз също правя този сос, но без вино. Става страхотен.
07.02.2016 17:00
18
6
мама
мама
Не разбирам защо трябва да се махат гъбите и после пак да се слагат.
29.01.2016 22:03
34
9
Mitko
Mitko
стана страхотно,хареса ми
27.01.2016 18:21
6
3
Tsvetelina
Tsvetelina
Този сос ще го пробвам още днес :)
08.01.2016 14:16
1
1
ЕлЕнКа
ЕлЕнКа
толкова е вкусно! аз обожавам гъби и стана просто супер!!!!!! е поне така очаквам! мама го прави! а ако не сложиш орехче предполагам не е проблем!?
24.05.2015 15:14
11
5
ели
ели
ммммммммммммммммммммммм!!! ВКУСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.05.2015 15:10
3
1
Любка
Любка
А ако задушите и малко накълцан чесън с маслото и после прибавите брашното....ще забравите за пържолите!
13.02.2015 13:55
21
4
маги
маги
Стана божествено!
11.02.2015 12:59
6
2
николай
николай
Идеално
31.01.2015 14:53
3
3
Вили
Вили
2014-12-30,Оценка5 от 5 за Гъбем сос за пържоли
30.12.2014 16:37
1
3
Даниела
Даниела
Рецептата е страхотна.
14.12.2014 03:53
3
2
силвия
силвия
Без вино може ли
16.11.2014 18:42
2
4
2
Покажи всички подкоментари
Светлин
Светлин
Получи се страхотно вкусно!
01.11.2014 12:10
1
2
Вили
Вили
Индийското орехче е като черен пипер
20.09.2014 09:37
2
4
Кирил
Кирил
Ако не сложа индийско орехче,проблем ли ще е ?
15.07.2014 10:20
6
4
2
Покажи всички подкоментари
Еми
Еми
Сосът стана чудесен,благодаря за рецептата!
04.04.2014 14:56
3
2
Мариана
Мариана
Сосът стана много хубав!!! Благодаря за рецептата!!! :)
12.01.2014 14:34
10
4
Венета
Венета
Току що направих соса за гарнитура към свински пържоли, които пък направих с мед и бяло вино /пържолите/. И двете ястия станаха невероятно вкусни и допълващи се едно с друго.
25.12.2013 12:25
11
2
Румяна
Румяна
соса стана невероятен благодаря ви за хубавата рецепта
24.12.2013 16:03
3
1
Мани
Мани
Моят сос също се получи много добре. Благодаря за рецептата.
11.11.2013 16:14
1
1