Сосът с гъби и бяло вино е супер. Лично аз го приготвям малко по различно. Всичко е въпрос на вкус. Използвам малко от мазнината, в която съм задушавала пържолите, добавям масло и запържвам гъбите, които съм баланширала във вряща вода с 1 зеленчуков бульон. Добавям бялото вино, 2 с.л. гъбена супа и добавям малко от водата на гъбите с 1ч.л. леко препечено брашно. Черен пипер и индийско орехче, щипка ронена чубрица. За сосове използвам винаги леко препечено брашно, което ми е приготвено и го съхранявам в голям стъклен буркан.
10.08.2024 11:24
3
Анонимен
Прекалено много масло и брашно. Съвет-На половина. Хеле брашното. Иначе е вкусен.
28.03.2024 18:33
7
Анонимен
Аз добавям и 1 парченце топено сирене ,но брашното ми е 2 пъти по малко и става убиец ?
14.01.2024 13:14
4
1
Анонимен
Сосът е страхотен! Препоръчвам тази рецепта.
31.12.2023 13:50
3
1
Потребител#325153
Стана вкусен !
06.10.2023 14:23
1
1
Марияна борисова
Аз добавям кубче зеленчуков бульон и става още по вкусно
15.04.2023 17:47
3
4
Анонимен
Много вкусе сос, препоръчвам
31.10.2022 19:16
1
1
Анонимен
Благодаря ?
02.02.2022 21:19
1
Кали Анастасова
Много сполучлива рецепта, записвам си я домашния тефтер.
03.03.2019 10:13
3
2
Потребител#206106
Като се посгъсти, се казва гъби каша. И в двата случая е прекрасен.
29.12.2018 10:29
5
5
Кристина Кръстева
Пробвах тази рецепта. Уникално вкусно е!
18.03.2018 12:31
4
3
rada
Страхотна рецепта,соса стана невероятно вкусен! Благодаря за рецептата. Обожаваме този сос!
25.01.2018 13:37
8
1
Вивта Сан
Рецептата е добра :) Аз пробвах да ги запържа първо малко гъбите и после действах по рецептата.Пак стана много вкусен сос.Може да е с цели гъби или пасиран.При всички положения се изяжда за нула време :)
02.01.2018 19:30
12
3
Petia
Ще опитам този сос - отдавна търся нещо добро. Често вместо пшеничното бяло брашно използвам царевично и също става много добре. Ще го пробвам с двете брашна.
Благодаря за идеята!
17.05.2017 15:42
9
7
Цветанка Цветанова
Много добро попадение за идеалния гъбен сос,в графа "любими" :)
06.02.2017 16:41
13
1
Nikola Doychinov
Мисля , че брашанцето идва в повечко , също така леко го загорих (за първи път правя соса) , но сложих малко мед и вкуса се нормализира , стана мек и приятен сос. Но много брашно да не се слага !!!
04.02.2017 02:51
9
7
Потребител#184142
ХМ!!!досега правих жалки опити за гъбен сос! този го спретнах преди 1/2 час стана трепач!!! тенкю за готиния сос!!!
29.01.2017 10:46
15
2
melina
stava 4udesno i bez vino az go pravq I za frikase sashtata SOS.no parvo Zapata leko gabite. sled katogi izvadq zaparja brashnoto i slagam edna 4asha prqsono mlqko i voda ivrashtam gabite vav sosa
09.02.2016 22:42
16
5
Yana G.
Аз също правя този сос, но без вино. Става страхотен.
07.02.2016 17:00
18
6
мама
Не разбирам защо трябва да се махат гъбите и после пак да се слагат.
Благодаря за идеята!