Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрито със зеленчуци и пилешко

Фрито със зеленчуци и пилешко

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Фрито със зеленчуци и пилешко
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 8 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • грах - 100 г
  • магданоз - 3 стръка
  • черен пипер - на зърна
  • сол - на вкус
  • пилешки бульон - 150 мл
  • червен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме пилешките бутчета и ги оставяме настрана. В същата мазнина задушаваме надребнените лук, моркови, грах, целите гъби. Слагаме и нарязани чушки и картофи.

Когато всички изброени продукти омекнат, се слага и рендосаният домат. Овкусява се и сместа се оставя на огъня за десетина минути, като се бърка, за да не загори.

Малко преди отстраняването ѝ от огъня я подправяме с черен пипер и магданоз. Всички съставки се размесват добре и сместа се пресипва в тава, като се добавят и пилешките бутчета.

Яденето се покрива с пилешки бульон и се запича в загрята на 180-200 градуса фурна за близо 40 минути. Сервира се със свежи листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: