Зеле в тесто

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289222052k1
Зеле в тесто
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • За плънката
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се изчиства и нарязва на ивици, след което се задушава в олиото до омекване.

Замесваме тесто от брашното, млякото, яйцата, олиото и солта, което се разточва на 2 кори.

В намаслена тава се слага едната кора и върху нея се прибавя задушеното зеле, овкусено с черния пипер, олиото и солта.

Отгоре се завива с другата кора и се залива с разбито яйце в малко олио и вода.

Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: