Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Лучено тесто

Лучено тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Лучено тесто
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Може да използвате лученото тесто за приготвяне на домашни хлебчета, пърленки и питки"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 брой
  • лук - 2 големи глави
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • мая - 2 броя суха
  • сол - на вкус
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. И се пасира. Вземаме подходящ съд и започваме да приготвяме тестото.

Сипваме брашното и по средата си образуваме кладенче. В това кладенче започваме да добавяме един по един продуктите и омесваме много добре, докато се получи меко и нелепкаво тесто.

Прясното мляко и водата не трябва да са студени, а хладки или леко претоплени, за да втасва по-бързо.

Можете и предварително да шупнете маята с прясно мляко и захар, но не е задължително.

Готовото омесено тесто се оставя да почине, докато удвои обема си около 30 минути.

Може да се направят пърленки, питки, хлебчета и каквото друго пожелаете с уникалния аромат на лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Тестото е изключително ароматно. Каквото и да го направиш, няма как да не стане вкусно
07.11.2019 22:21
1
1
Покажи всички подкоментари