Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кампанеле със сьомга

Кампанеле със сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кампанеле със сьомга1 / 2
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • паста - 200 г Кампанеле
  • сьомга - 200 г филе
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • копър - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 25 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В солена вода се сварява пастата Кампанеле до ал денте - сърцевината трябва да остане плътна, а отвън пастата да е мека. Отцежда се.

Сьомгата се нарязва на кубчета. Чесънът се нарязва на ситно. Маслото се смесва със зехтина и в него се запържва чесънът за 30 секунди.

Добавя се сьомгата и сместа се готви при непрекъснато бъркане 2 минути на бавен огън. Добавят се сметаната, пармезанът и нарязаният на ситно копър.

Сместа се загрява до кипване и се оставя 2 минути на котлона на бавен огън. Добавя се сол и се сваля от котлона. Добавя се към пастата и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: