Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с грах

Талиатели с грах

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Талиатели с грах1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зехтин - 8 с.л.
  • лук - 1 глава, смлян
  • червен пипер - лют
  • грах - 4 ч.ч.
  • талиатели - 450 г
  • босилек - 3 стръка
  • сол
  • вода - 6 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 6 супени лъжици зехтин се задушават лукът и пиперът до омекване - около 10 минути. Прибавят се грахът, талиателите, босилекът и водата.

Посоляват се и се оставят на слаб огън полузахлупени. Бъркат се от време на време, докато грахът и талиателите омекнат-около 10-15 минути. Талиателите ще поемат почти цялата течност.

Отстраняват се от огъня, захлупват се и се оставят да престоят 15-20 минути. Прибавят се останалите 2 супени лъжици зехтин. Не е необходимо да се изважда босилекът, тъй като е омекнал.

Забележка: Ако талиателите ви се виждат прекалено постни, можете да добавите и кубчета шунка в соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: