Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа. Сипете семолата и брашното на кухненския плот. Направете кладенче в средата и добавете разбитите яйца със зехтина и солта.
Постепенно замесете тесто за паста - трябва да е твърдо, така че месете не по-малко от 10-тина минути. Завийте тестото в стреч фолио и го оставете да почине 30-тина минути.
Разделете готовото тесто на 4 части. Поръсете с брашно машинката за паста и минете едното топче на най-високата степен.
Готовата лента внимателно поръсете с брашно, загънете и пак минете през машинката - така 4-5 пъти.
Намалете степента на машинката с 1 и поръсете отново с брашно. Минете пак лентата, но този път без да загъвате.
Намалете с още една степен, отново поръсете и минете. Повтаряйте процедурата, докато стигнете до степен 5.
Сложете вече приставката за талиатели и минете листа тесто през нея. Набрашнете талиателите и ги оставете да изсъхнат леко. Може да ги приготвите веднага със сос за паста по избор или да приберете в хладилника.
Домашно приготвените талиатели са готови.