Селска чорба

тинтин
Новак
308013k
Селска чорба1 / 2
09/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ароматът на тази селска чорба ни връща към някои от най-хубавите летни приключения на село, които сме преживели!"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 500 гр може агнешко или пилешко месо
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 30 гр.
  • ориз - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • джоджен - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета, залейте го с 6 ч.ч. студена вода и варете на тих огън. Задушете ситно нарязания лук в маслото и 2-3 лъжици бульон от месото. Прибавете доматения сок.

Като се поизпари водата, сложете измития ориз, разбъркайте, прибавете брашното, посолете. Изсипете запръжката към почти свареното месо.

Когато оризът се свари, дръпнете ястието от огъня и поръсете с нарязаните магданоз и джоджен.

Ако се прибави 1 ч.ч. ориз, може да се поднесе и като основно ястие. Сервира се със салата според сезона.

Ако месото е постно, прибавете повече масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: