Свежа торта с крем от кайсии

Свежа торта с крем от кайсии
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
13/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Лекият и фин вкус на кайсиевия крем в тази торта е истинска наслада, от която не бива да се лишавате"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • за крема
  • крем - 1 пакетче, без варене, на Dr.Oetker, 75 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • заквасена сметана - 300 г
  • компот - 1 бр. от кайсии
  • сушени плодове - кайсии, стафиди
  • за гарниране
  • орехи - млени ядки
  • портокалова кора
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което трябва да направим, е да разделим белтъците от жълтъците /яйцата да са със стайна температура/.

Сложете захарта към белтъците и ги разбийте до гъста пяна.

Вложете постепенно жълтъците и продължете да биете.

Към яйчената смес вложете брашното, лимоновите корички и бакпулвера и разбъркайте без миксер до гладка смес.

Изсипете готовото тесто в тава с незалепващо дъно и изпечете един блат.

Охладете готовия блат и го разрежете хоризонтално, за да се получат два еднакви блата.

Кремът направете по указания на пакета начин. Сложете сметаната и разбивайте до добиването на хомогенна смес.

Заделете половината от сместа и сложете плодовете от компота. Разбийте с миксера до добиването на крем с гъста текстура.

Със сока от компота напоете блатовете. Покрийте първия блат с кайсиевия крем.

Отгоре разположете сушените плодове. Поставете втория блат. Завършете тортата, като я намажете от всички страни с белия крем.

Украсете плодовата торта с орехи, поръсете горния блат с кокосови стърготини и портокалови фини лентички.

Свежата торта с крем от кайсии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: